fbpx

Прва во Македонија и регионот

ONLINE
АКАДЕМИЈА ЗА
DATA SCIENCE

Стани дел од најтемелната 12 месечна online програма на
Академијата за Data Science што ќе ти донесе успешна
и високо платена кариера

Стани дел од најтемелната 12 месечна online програма на Академијата за Data Science што ќе ти донесе успешна и високо платена кариера

Почеток: октомври – отворена претпрограма | Останати слободни места: 11

Управување со бази

SQL, Data Warehouse, Data Lake,
структуирани и неструктуирани податоци

Data Analytics

Испитување на постоечки датабази со цел извлекување нови информации


Business Intelligence

Бизнис анализа и визуелизација во Power Bi, DAX, Advanced Excel, Power Query, Power Pivot


Python & Machine Learning

Програмирање за Data Science, обработка на клучните Python библиотеки за Machine Learning и предиктивни модели


Статистика

Статистички модели, математика и калкулус
за анализа на податоци и Data Science

Big Data

Структуирање, моделирање и манипулирање на големи количини податоци

Како до кариера во Data Science?

Според LinkedIn, најперспективна професија во 2021 е Data Scientist, со раст од 56% во бројот на отворени работни места за една година и просечна плата од 130.000 долари годишно.

Преку оваа 12 месечна програма, со учење на практични примери, ќе се стекнеш со вештини што постануваат неопходни не само во IT секторот, туку и во сектори како финансии, здравство, телекомуникации, осигурување, FMCG, урбано планирање, транспорт и логистика.

Затоа, ако имаш интерес за оваа професија погледни го нашиот вебинар на тема “Како до кариера во Data Science” со Мартина Ристеска, Data Scientist во Siemens и гостински предавач на Академијата. На ова предавање Мартина одговара на сите прашања поврзани со оваа област, што значи да се биде професионален Data Scientist и кои вештини треба да се совладаат за успешна кариера.

0 +
Обуки
0 +
Студенти
0 %
Вработување
0 +
Партнери за вработување

Запознај ги твоите инструкториЗошто нашата Академија?

Интензивната програма на Академијата не само што ќе ти овозможи да се стекнеш со потребните вештини во Data Science под менторство на врвни инструктори, туку и ќе ти помогне да креираш портфолио работејќи на реални проекти како дел од нашата Learning Partners програма.

Покрај тоа, ќе учиш во нашиот нов технолошки центар наречен Brainster Space, што ќе можеш да го користиш и вон часовите и каде ќе ги следиш сите други Data Science активности што ги планираме (настани, гостински предавања, работилници). Секако, имаш можност Академијата да ја следиш и онлајн.

На крај, по завршувањето на Академијата ќе имаш многубројни можности за вработување преку нашите партнери Colony и Laika.

Академијата за Data Science во Brainster е единствена обука од ваков вид на нашиве простори бидејќи е конципирана не само за да одговори на актуелните трендови како Business Intelligence, туку и на домените од иднината што произлегуваат од Machine Learning. Програмата е составена од врвни стручњаци и предвидува интензивна подготовка во секоја одделна дисциплина. Затоа и со кандидатите комуницираме отворено дека ако не се спремни да дадат апсолутно сè од себе во следнитe 12 месеци, оваа Академија не е за нив. Но, тие 12 месеци се дефинитивно најсигурниот пат до кариера во Data Science.
Александар Ѓурчиновски
Координатор на Академијата за Data Science
Иако сме на самиот почеток, очекувањата во досегашниот дел ми се целосно исполнети, а најголем впечаток ми остава дефинитивно практичниот пристап за решавање на проблемите како и логичната структуираност и поврзаност на предавањата со вежбите. Исто така морам да ја пофалам и посветеноста и стручната спремност на инструкторите.
Петар Јолакоски
Студент на месецот

*NO BULLSHIT APPROACH

Во Академијата се вложуваат огромни ресурси, како од наша, така и од твоја страна. Нашата мисија е да доставиме највисоко ниво на едукација во Data Science и затоа се прави селекција од кандидатите за да се одберат најсоодветните учесници на Академијата. Притоа, од секој учесник се очекува безрезервна посветеност во следните 12 месеци. Нема да биде воопшто лесно, но без сомнеж, трудот ќе се исплати.Термини за почеток

Што велат професионалците

Што ќе можеш да работиш по завршувањето?

 “Last 20 years were all about IT (information technology). The next 30 years will be for DT (data technology). Now everything will be data driven, not information driven.” – Jack Ma, CEO of Alibaba.

Веќе сме длабоко навлезени во ерата на податоци. Најголемите и најбрзорастечки компании го засноваат својот бизнис и технологии на Data Science (Amazon, Apple, Facebook, Spotify, Tesla, Netflix). Затоа Data Science е една од најплатените и најбарани професии денес. Притоа овозможува работа во речиси секој сектор затоа што потребата од овој кадар секојдневно расте.

Уште една од уникатните придобивки на Data Science како кариера е тоа што овозможува работа во повеќе домени. Така, со завршувањето на Академијата секој кандидат покрај Data Scientist, ќе може да се насочи и кон кариера како Data Analyst, Data Engineer, Data Architect, Machine Learning Developer, Business Intellegence Analyst итн.

Кога станува збор за сектори, Data Science е веќе длабоко навлезена скоро секаде. Покрај IT секторот, предничат финансискиот сектор (банки, осигурителни компании, FinTech компании), здравствениот сектор, телекомуникации, е-трговија, транспорт и логистика.

Подготовка за вработување во соработка со Laika

На сите академиии на Brainster, студентите во текот на програмата ќе имаат прилика да посетуваат работилници за креирање на портфолија, подготовки за интервјуа и кариерни консултации како дел од Brainster Career, каде обуката ќе ја водат професионалците од платформата за поврзување на компании и професионалци од дигиталните индустрии

За кого е оваа Академија?

  • Студенти што се одликуваат со добра логика и аналитичко размислување
  • Софтверски инжинери со афинитет за Machine Learning и Big Data
  • Аналитичари од сектори каде анализа и работа со податоци е основна дејност
  • Маркетинг аналитичари што сакаат да отидат еден чекор понапред
  • Претприемачи што сакаат да имаат целосна контрола врз аналитиката на бизнисот
  • Менаџери и сопственици на бизниси што сакаат да носат data-driven одлуки
  • Економисти и банкари со изразено креативно размислување, вешти со анализа податоци
  • Личности со солидно познавање од математика и статистика

Се пронаоѓаш во овој профил на кандидати?


Начин на аплицирање

1

Пополни ја апликацијата со твоите податоци

2

Ќе договориме информативна средба што ќе ја направиме онлајн

3

Почни да учиш за кариера
од соништата

 Следната група на Академијата ќе започне во октомври и секој учесник со запишувањето отпочнува подготвителна претпрограма на нашата платформа за учење. Часовите на Академијата ќе се одржуваат три пати неделно, во работни денови, со времетраење од 2 часа. Предвидени се и термини за вежби секоја сабота.

Групата ќе биде составена од 25 учесници, а селекцијата на кандидати е во тек.


Останати слободни места: 11

Бројот на студенти е ограничен поради формирање на оптимални групи за работа што ќе овозможат најтемелно учење

 

 6 делумни стипендии за најдобрите кандидати и Можност за финансирање преку opportunity FUND

ЦЕНА НА АКАДЕМИЈАТА – 2.450 EUR на 20 месечни рати без камата 

За повеќе информации околу Академијата и можностите за финансирање, контактирајте го Александар Ѓурчевски, координатор
на Академијата, на тел: 072/271-779

 

 За нас:

Brainster e компанија за едукација која комбинира податоци, врвен наставен план, експертиза и ефективна стратегија за учење вештини како Data Science, програмирање, маркетинг, дизајн, Software Testing и WordPress.

Академија за
Data Science